RINGER SPORTPLAZA

RINGER SPORTPLAZA

Een ontspannen gevoel

Een ontspannen gevoel

WELLNESS

WELNESS

Finse sauna

In de Finse sauna heerst een droge en hete atmosfeer. In sommige Finse sauna’s wordt er geurstof (bijvoorbeeld eucalyptusolie) over de warmtebron verspreid. De geur draagt bij aan een ontspannen gevoel.

Infrarood sauna

In de infrarood sauna is de omgevingstemperatuur slechts 50 graden Celsius. De infrarood stralen gaan diep in de huid en deze sauna werkt vooral in combinatie met massage perfect bij blessures. Spieren worden soepel en de doorbloeding wordt gestimuleerd. De inwendige warmte zorgt voor hevige transparantie die pas na ongeveer 10 minuten begint. Hierna blijft men nog ongeveer 15 minuten zitten .Het afkoelen gaat geleidelijker dan bij de Finse sauna. Pas na 15 minuten mag er met koud of warm water worden gedoucht. Douchen met lauw water is aan te bevelen.

Stoombad

Het stoombad, ook wel het Turks bad genoemd, laat zich prima combineren met de sauna. De werking van een stoombad is vergelijkbaar met die van de sauna, afval stoffen worden door transpiratie uit de lichaam afgevoerd, de temperatuur is echter lager. Doordat de lucht verzadigd is met vocht, is de huid na een stoombad brandschoon. Daarbij heeft het stoombad een heilzame werking op de luchtwegen.